Artikel, Drikke, KETO
Leave a comment

Drikker du vand nok?

Vand med citron
Vand med citron
Vand med citron

Uanset om du er på KETO-kost eller ej, bør du stille dig selv disse spørgsmål:

Får Jeg nok vand i løbet af dagen?

Drikker jeg vandet på de rigtige tidspunkter?

1½-2 liter vand om dagen gør en stor forskel for din krop. Men hvornår er det så du skal drikke vandet?

Når du vågner om morgen er det længe siden du sidst har fået noget at drikke og natten igennem har du mistet en del væske, gennem udåndingsluften og huden når du sveder. Derfor ”skriger” din krop på at få fyldt væske-depoterne op.

Det første du skal gøre når du står op, at gå direkte i køkkenet og skænke dig et stort glas vand med saften af ½ citron med ½ tsk. salt i. Fibrene og vandindholdet hjælper med at forebygge forstoppelse, lindre oppustethed og bekæmpe halsbrand. Du kan drikke vande varmt eller koldt.

Hvorfor skal der salt i?

Salt indeholder natrium, som er en af flere elektrolutter kroppen har brug for til bl.a. at opretholde en god væskebalance.

VIGTIGT: det skal være uraffineret salt fx. Himalaya salt, der indeholder naturligt indeholder mineraler vi har brug for. Bordsalt mangler disse mineraler og kan i større mængder påvirke hjertet og blodtrykket.

Når du spiser KETO-kost, får du færre forarbejdede fødevarer, som typisk indeholder bl.a. salt, det er derfor nødvendigt at tilfører salt til vand og evt. ekstra på maden, ikke mindst i overgangsfasen til KETO-kost.

Citron sætter gang i galde-flow. Galden indeholder affaldsstoffer fra leverens rensning af blodet og dem vil vi gerne af med allerede fra starten af dagen. Galden udtømmes i tolvfingertarmen.

Citron-vand hjælper med at fjerne skadelige bakterier, som har tendens til at ophobe sig i nyrerne og blæren og forebygger derfor urinvejsinfektioner.

Tillige har C-vitaminen i citronen en forebyggende virkning på oxidative skader og C-vitamin styrker immunforsvaret og har en gavnlig virkning på hudens kollagen, som holder huden ”ung” og smidig.

Resten af det vand du skal drikke i løbet af dagen, drikkes bedst mellem måltiderne, fx 30 min før et måltid. Drik kun lidt til maden. Grunden til dette er at vand fortynder vores mavesyre, som består af saltsyre. Saltsyren er vigtig fordi den skal nedbryde vores mad, så alle næringsstofferne kan optages i kroppen. Fortyndes mavesyren påvirker det fordøjelsen.

Skål ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.