Aftensmad
Leave a comment

Pizzafad

Pizzafad
Pizzafad

Pizzafad er en all-in-one (alt i et fad) ret, som er rigtig god til at få brugt et halv-slatten spidskål eller andre grøntsager, der trænger til at blive brugt. Spidskålen udgør sammen med en æggemasse en “pizza-bund”.

Over pizza-bunden ligger der en tomat-kødsauce. jeg har brugt oksekød, men du kan fint bruge præcis det kød du ønsker/ har på lager.

Pizzafad er en god måde at få brugt en rest på, som fx kødsauce eller lignende. Kom din ynglings pizza-topping øverst og du har en lækker aftensmad til hele familien.

Pizzafad (4-6 portioner)

Pizzabund:

700 g. spidskål

1 løg (100 g.)

4 store æg

75 g. Creme Fraiche 38%

100 g. revet cheddarost

1 tsk. salt

1 dl. vand

Kødsauce:

500 g. hakket oksekød

1 fed hvidløg

1 ds. hakkede tomater

salt, peber, oregano, basilikum

Topping:

125 g. frisk mozzarellaost

40 g. pepperoni

80 g. peberfrugt

Frisk basilikum eller oregano

  1. Hak løg og steg i lidt olivenolie i en gryde stor nok til også at rumme kålen. Steg uden at brune. Skyl spidskål og snit (ikke alt for groft) og kom i gryden. Vend nogle gange, til al kålen får kontakt med olien og bliver stegt let. Hæld vand i gryden og læg låg på lad simre.
  2. Lad kålen mørne ved at vende det nogle gange under vejs. Når kålen er mør hældes evt. tilbage blivende væske fra og hæld kålen op i et fad.
  3. I mens brunes oksekødet i en gryde/ pande i olivenolie. Tilsæt hakket tomat, presset hvidløg og lad simre 5 min. Smag til med salt, peber, oregano og basilikum.
  4. Tænd ovnen på 200 g. varmluft
  5. Pisk æg, ost, salt og ost godt sammen, hæld sammen med kålen i fadet, rør lidt rund så ost og æg bliver blandet. Spred ud så det dækker hele fadet.
  6. Fordel kødsaucen over kålen og til sidst topping.
  7. Tilberedes ca. 20 min i ovnen til æggemassen er stivnet og osten på toppen smeltet.

Velbekomme❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.