Aftensmad
Leave a comment

Torsk m. jordskokkecreme

Torsk med jordskokkecreme
Torsk m. jordskokkecreme

Torsk smager i sig selv ikke af meget, men sammen med super lækkert og smagfuldt tilbehør bliver det en fiskeret der er værd at vende tilbage til. Her får du pandestegt torsk med kaperssauce og jordskokkecreme. Dejlig gæstemad og det hele kan gøres klar på forhånd. Saucen og jordskokkecremen kan laves på forhånd og fisken saltes og stilles på køl. Det er nu bare at stege torsken og varme tilbehør.

Torsk m. jordskokkecreme (4 portioner)

500-600 g. torskefilet

800 g. jordskokker

lidt piskefløde (kan udlades)

50 g. skalotteløg

60 g. kapers

50 g. smør

3 spsk. frisk dild + til pynt

2 spsk. citronsaft

salt. rosenpeber

  1. Skær torskefilet ud i portionsstørrelser og drys med lidt salt, stil til side.
  2. Fjern skralden fra jordskokkerne, skær i mindre stykker og læg i en gryde med vand og citronsaften (forhindre dem i at blive mørke). Kog jordskokkerne til de er møre ca. 15 min. Hæld over i en si og lad dræne for vand.
  3. Skalotteløg hakkes fint og kommes i en gryde sammen med smørret. og der tændes for middel varme. Når løgene er møre (ikke brune), hældes kapers fra lagen og over i gryden, tilbered et par min. og tilsæt hakket frisk dild.
  4. Jordskokker kommes tilbage i gryden køres til mos med en stavblender, eller gennem en si. Opvarm mosen, mens du rører i den og smag til med salt og en slat piskefløde (kan udlades).
  5. Drys rosenpeber på torsken og steg et par min. på begge i smør på en pande.
  6. Server anret på varme tallerkner og drys lidt rosenpeber ud over.

Velbekomme❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.