Aftensmad
Leave a comment

Sprød Citronkylling

Sprød Citronkylling

Jeg elsker bare helstegt kylling med sprødt skin og med metoden her er der garanti for en lækker og sprød kylling, som smager skønt af krydderurter og citron. Kyllingen er serveret med grøn salat, stegte grøntsager og en mormordressing sødet med sukrin.

Velbekomme❤

Citronkylling 4-6 portioner

1 hel kylling

2 citroner (u-sprøjtede)

1 stor håndfuld friske eller tørrede krydderurter (fx persille, basilikum eller merian/ oregano, rosmarin) Brug det du kan lide. Tørrede krydderurter fungerer også fint.

4 spsk. olivenolie

Salt, peber.

  1. Forvarm ovnen og en bradepande til 225 grader, eller en udendørs grill og et stegefad, der kan tåle grill.
  2. Hak krydderurter og bland med fintrevet citronskal fra begge citroner. Rengør kyllingen ud og indvendig og tør med køkkenrulle. Kom salt indvendig i kyllingen.
  3. Løsen skindet forsigtigt fra brystet og kom 2/3 af citron-krydderurte blandingen ind under skindet. Skær er snit i kyllingelårene og fordel den resterende 1/3 af blandingen under skindet på lårene. Skær de to citroner i halve og stop dem ind i kyllingen. Brug evt. en kødpind eller kødtråd til at holde citronerne inde.
  4. Gnid kyllingen godt med olivenolie, samt salt og peber. Kom lidt olie i bradepanden og læg kyllingen i med brystsiden ned af og steg i 10 min, vend kyllingen og steg 10 min. Herefter vendes kyllingen igen og steger 10 min, vend kyllingen så brystsiden er opad og steg en færdig ca. 10 min. afhængig af størrelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.