Aftensmad, Grønne tilbehør
Leave a comment

Panang

Panang

Grøntsagsretter er super lækre og det asiatiske køkken er fyldt med lækre retter. Panang er en af dem. Grøntsager og bønner i kokosmælk. Grøntsager har forskelligt indhold af kulhydrater og når retten skal bestå for en stor dels vedkommende af grøntsager tæller det hurtigt i kulhydrat-regnskabet (20 g. kulhydrater pr. dag). Spiser du LCHF (50-100 g. kulhydrater pr. dag), eller har du nået dit vægttab, er det her et super godt valg uden kød.

Opskriften her er 2 store eller 4 små/ mellem portioner. Hele retten indeholder 45 g. kulhydrater og 39 g. protein. Servere du blomkålsrid til indeholder de pr. 100 g. blomkål 1,9 g. kulhydrater og 1,9 g. protein. Tilsætter du 400 g. kylling til retten får du 4 portioner mad.

En stor portion (halvdelen af retten) + 125 g. blomkålsris: 25,35 g. kulhydrater, 22,35 g. protein

En alm. portion (1/4 del af retten) + 125 g. blomkålsris + 100 g. kylling: 14,1 g. kulhydrater, 36,75 g. protein

Panang (2-4 portioner)

50 g. Rød Karrypaste

1 rødløg

350 g. broccoli (med stok)

100 g. rød peber

3 cm frisk ingefær eller 2 tsk. tørret/ stødt

1 dåse kokosmælk

150 g. edamame bønner (fra frost)

kokosolie

salt

Tilbehør: blomkålsris, ristet sesamfrø

  1. Skær rødløg ud i skiver på langs af løget og svits i kokosolie i en gryde. Laver du retten med kylling i tern tilsættes de nu. Tilsæt karrypaste og steg et par min.
  2. Del broccoli i stok og resten. Skær stokken op i tern og svits med resten af broccolien sættes til side. tilsæt kokosmælk, fintrevet ingefær. Tilbered endnu et par min.
  3. Skær peberfrugt og broccoli ud i mindre stykker og tilsæt sammen med de frosne bønner. Tilbered et par min.
  4. Smag til med salt og servere med blomkålsris. Rist lidt sesamfrø på en tør pande til, de har en dejlig nøddeagtig smag, som passer godt til.

Velbekomme❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.