Aftensmad
Leave a comment

Moussaka

Moussaka

Moussaka er en klassiker. Jeg ved godt den tage lidt tid at lave, men den er det værd. Til gengæld laver jeg altid en stor portion, så jeg har til mindst 2 dage. Jeg bruger oksekød til moussaka, men den originale græske er med lammekød. Du kan også fint bruge kalkun til denne ret.

Moussaka (6 portioner)

800 g. hakket kød (lam, okse eller kalkun)

2 auberginer

3 stilke bladselleri

1 dåse hakkede tomater

1 stort løg

3 fed hvidløg

3-4 tsk. kanel

Salt, peber

Olivenolie

Bechamelsauce

2,5 dl. piskefløde

100 g. friskost

100 g. revet mozzarella

½ tsk. muskatnød

½ tsk. Salt

1 æg

Tilbehør: grøn salat

  1. Aubergine skæres i skiver max 7 mm. og lægges på en bageplade med bagepapir. Pensles med olivenolie, drysses med salt og bages i ovnen til de er let gyldne.
  2. Svits kødet i en gryde med olivenolie. Løg hakkes fint og svitses med. Bladselleri snittes fint og kommen i gryden sammen med presset hvidløg, hakkede tomater og kanel. Lad retten simre ved middel varme mens du laver bechamelsaucen. Smag saucen til med salt og evt. mere kanel.
  3. Fløde og friskost opvarmes og koges let under omrøring til saucen tykner lidt. Tag  gryden fra varmen. Tilsæt mozzarella og pisk til osten er smeltet. Rør æg, salt og muskat i.
  4. I et fad lægges ½- delen af kødsaucen, herefter aubergine, gentag og hæld Bechamelsaucen oven på sidste lag aubergine.
  5. Stil fadet midt i ovnen på en rist og tilbered i ca. 30 min. ved 180 grader, til retten er gylden på toppen.

Velbekomme❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.