Aftensmad
Leave a comment

Græsk mørbradbøf

Græsk mørbradbøf

Smagen af Grækenland er skøn ikke bare på ferien men hele året i dit eget køkken. Græsk mad/ middelhavsmad passer glimrende i et keto-køkken. Kød, grøntsager, olivenolie, krydderurter og lidt mælkeprodukter, gerne dem der er lavet af gedemælk. Her har jeg fuldendt den græske smag med en lækker cremet feta (blok).

Kylling eller lammekød, hakkebøffer eller svinekoteletter egner sig også godt i denne ret. Serveres med bønne fritter og/ eller kogte blomkålsbuketter.

Græsk mørbradbøf (3 portioner)

1 svinemørbrad

1 rødløg (100 g.)

140 g. små tomater (røde eller flerfarvet)

1 fed hvidløg

1 spsk. æblecidereddike

timian, oregano, basilikum

salt og peber

vand

2 spsk. olivenolie

10 g. smør

Bønne fritter

500 g. grønne bønner fra frost

2 spsk. olivenolie

1½ tsk. salt

  1. Tænd for ovnen på 200 grader.
  2. Hæld de frosne bønner ud på et stykke bagepapir på en bageplade, tilsæt salt og vend godt rundt.
  3. Spred bønnerne ud over hele bagepapiret og tilbered ca. 20-30 min. hold øje med bønnerne og vend gerne en gang under vejs. Bønnerne må godt blive brune men ikke sorte.
  4. I mens: Mørbraden pudses af og skæres i skiver ca. 2 cm, til mørbradbøffer. Gi dem gerne et “dask” til de bliver lidt fladere.
  5. Kom krydderier på mørbadbøfferne og brun dem på begge sider i en høj pande (gerne en med låg til) i en blanding af olivenolie og smør. Tag bøfferne op af panden og stil til side.
  6. Skær rødløg ud i skiver på langs og steg i panden til de blive let bløde, tilsæt halve tomater, presset hvidløg og steg et par min.
  7. Tilsæt eddike og smag til med de samme krydderier, som du brugte til mørbradbøfferne og tag kompotten op af gryden.
  8. Læg mørbradbøfferne tilbage i panden og hæld ½ dl. vand i bunden af pande, læg kompotten over bøfferne og fordel fetaosten. Læg låg på og lad småsimre i 5-10 min. til bøfferne er møre.

Velbekomme❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.