Desserter og kager
Leave a comment

Blåbær Cheesecake

Blåbær Cheesecake

Blåbær Cheesecake er en frisk og lækker dessert, en skøn afslutning på en gæstemiddag eller til kaffebordet. Lav den 1-2 dage før den skal bruges, eller endnu længere tid før og frys ned. Kagen skal være helt optøet før den spises og pyntes lige inden servering.

Blåbær Cheesecake (8-10 stk.)

Bund:

200 g. nødder eller mandler

1 dl. kokosfiber eller mandelmel

100 g. smør

Kagefyld:

250 g. frossen blåbær

100 g. sukrin flormelis

Fint revet skal af 1 limefrugt og saften af 2 limefrugter

4 blade husblas

500 g. friskost neutral

250 g. Creme fraiche 18% eller græsk yoghurt 10 %

1 tsk. vaniliepulver

Pynt:

Fintrevet skal af 1 limefrugt

125 g. friske blåbær

Frisk citronmelisse eller mynte

  1. Start med at at afveje friskost og Creme Fraiche op i en skål og lad stå på køkkenbordet. Det er vigtigt at det ikke er køleskabskoldt når fyldet skal laves.
  2. læg husblas i koldt vand.
  3. Smelt smørret til bunden.
  4. I en foodprocessor eller minihakker hakkes nødderne og blandes med kokosfiber. Blad det smeltede smør i.
  5. Tag springform på 22 cm. Mellem bund og side lægges et stykke bagepapir (se foto). og dejen til bunden fordeles i bunden af springformen i en lige tykt lag og tryk godt sammen. Stil på køl i ca. 20 min. til bunden er stivnet.
  6. Riv fint skallen af 2 limefrugter. Pres saften af de to lime. I en gryden kommes de frosne blåbær, limesaft og halvdelen af limeskallen, resten gemmes til pynt.
  7. På mellem varme smelter sukker og bærrene tør op, må ikke koge til en bærkompot. Brug stavblender/ blender til at findele kompotten, eller pres gennem en si. Når kompotten er kølet så meget ned at den ikke brænder din fingre, ca. 40 grader, tager du husblas op af vandet og krammer vandet ud af den, herefter røres den i kompotten til den er helt opløst.
  8. Pisk friskost, Creme fraiche og vanilje godt sammen. Rør 1 dl. af blandingen ud i kompotten og rør herefter kompotten godt sammen med ostemassen.
  9. Kom kageplast i kanten af springformen og hæld fyldet i . Bank et par gange formen ned i køkkenbordet, så eventuelle luftbobler forsvinder og fyldet fordeler sig jævnt. Stil på køl i mindst 2 timer. Har du ikke kageplast kan du bruge en plastlomme, som du klipper ud i en bredde på størrelse med kanten på springform. Brug små klemmer til at holde en på plads, mens fyldet kommes i.
  10. Pynt kagen inden servering.

Velbekomme❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.